Tontin etsintää

Noin kymmenen vuotta etsimme Helsingistä tonttia tai kunnostettavaa vanhaa taloa. Myös moneen Helsingin kaupungin tonttiarvontaan tuli osallistuttua, ikinä vain ei arpa osunut omalle kohdalle.

Meille tärkeimmät seikat tontin valinnassa:

 • tontti ei saa olla luonnottomasti lohkottu
 • tontin täytyy olla oma
 • tontille täytyy olla oma sisäänkulku / katuliittymä mahdollisuus
 • sijainti

Luonnottomasti lohkotulla tontilla tarkoitamme tilanteita, joissa uusi talo näyttää selvästi sijaitsevan vanhan talon etu- tai takapihalla. Halusimme oman tontin ilman rasitteita tai hallinnanjakosopimuksia, koska emme halunneet olla riippuvaisia muiden mielipiteistä tehdessämme päätöksiä.

Valitettavasti emme onnistuneet löytämään ostettavissa olevaa vanhaa taloa, jonka rakenteita ei olisi vielä pilattu. Toivottavasti löydämme sellaisen seuraavaa projektia varten.

Löysimme tonttimme Helsingistä tammikuussa 2014.

Anu Kirjoittaja:

2 Comments

 1. Kirsi
  syyskuu 20
  Reply

  Hyvältä näyttää! Hienot kuvat! Niitä voisi olla useampia per postaus. Myös pidempiä tekstejä jaksaisin lukea. Tällaisessa projektissa yksityiskohdat kiinnostavat, jos sellaisia on tarjolla, niin ei se haittaa vaikka postaukset olisivat välillä pidempiä. Lupaan seurata! Ja, että 2014 tammikuussa tontti jo hankittiin. Miten aika menee näin nopeasti!

  • syyskuu 20
   Reply

   Kiitos Kirsi! Hyviä pointteja! Aika on mennyt uskomattoman nopeasti ja nyt kiihdytetään projektia, sillä slow design vaihe on ohi. Syyskuussa 2015 raksa on todella päässyt käyntiin ja jatkosta on tarkoitus tehdä päivityksiä noin kerran viikossa. Yksityiskohtia lupaan lisäillä jatkossa enemmän, niitä pitäisi riittää jaettavaksi ;).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *