Pääsuunnittelija

Meille titteleillä (RAK, ARK, SAFA) ei ole mitään merkitystä, mutta Helsingin rakennusvalvontavirasto vaatii suunnittelijoiden pätevyysselvityksen. Helpointa nimellinen pätevyys on selvittää kotimaisilla tutkintotodistuksilla.

Toukokuussa 2014 kävimme Rakennusvirastossa pientalohankkeen ennakkopalaverissa tunnustelemassa ilmapiiriä hieman erikoisemman talon mahdollisuuksista saada lupaa. Onneksemme yllätyimme positiivisesti Helsingin rakennusviraston asenteista. Uskalsimme jatkaa suunnitelmia. Ajattelimme olevamme jo melko pitkällä, kun kesällä 2014 lähdimme Jyväskylän asuntomessuilta etsimään projektillemme virallista pääsuunnittelijaa.

Silloisessa talopiirustuksessamme oli piirrettynä kulmaikkuna, jossa lasi jatkuu kulman yli ilman välipuitetta. Selailimme Jyväskylän Asuntomessujen 2014 messuluetteloa ja löysimme yhdestä talosta juuri sellaisen ikkunan. Oli messujen viimeinen viikonloppu ja lähdimme Jyväskylään haastattelemaan kohteen nro 23, Skammin talo, suunnittelijoita ja katsomaan kulmaikkunaa. Onneksi he olivat paikalla, sillä Satu Ratisesta tuli projektimme pääsuunnittelija. Yhteistyömme Arkkitehtitoimisto Skammi Oy:n kanssa on ollut erityisen miellyttävää. Olemme onnellisia, koska Sadun kanssa talon suunnittelu on ollut hedelmällistä ja sujunut hyvässä yhteisymmärryksessä.

Mainittu kulmaikkuna muuten katosi myöhemmissä versioissa.

Anu Kirjoittaja:

Kommentoi ensimmäisenä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *