Slow design, I mean really slow design…

Tämän talon suunnittelun yksi suurimmista haasteista oli, kuinka tarvittavat tilat viidelle hengelle saadaan mahtumaan kolmion muotoon ylittämättä sallittuja rakennusneliöitä. Vaikeudet kuitenkin terävöittävät suunnittelua ja montaa kohtaa joutuu miettimään tavallista tarkemmin.

Syyskuussa 2014 tilat loksahtivat ensi kertaa neliöihin tavalla, johon aloimme olla tyytyväisiä. Meillä oli neljä makuuhuonetta, avoin oleskelutila avokeittiöllä, eteinen, kaksi kertaa wc ja suihku, sauna ja autotalli. Arkkitehti Satu Ratinen kehoitti lisäämään vielä saunan jälkeisen vilvoittelumahdollisuuden, arkisisäänkäynnin, katoksen, terassin ja pihaakin pitäisi suunnitella. Päätimme hyödyntää myös esteettömyydestä saatavat viisi lisäneliötä, jotka tietenkin aiheuttivat uuden seinien siirtelykierroksen, mutta tulivat tarpeeseen.

Anu Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *